Kinesiotape

Du har nok set professionelle sports udøvere med de farvestrålende ”plastre” på arme og ben. Tapen er elastisk, og kan enten aktivere, eller afspænde/smertelindre det væv det skal hjælpe, fx en muskel.

Medical Taping Concept – også kendt som Kinesiotape

Bente har for nylig været på kursus for at lære den behandlingsform der hedder Medical Taping Concept – også kendt som Kinesiotape.

Kinesiotape er en meget elastisk tape, der er udviklet af en japansk kiropraktor i 1970érne.

Tapen har 5 hovedeffekter:

  • Bedre cirkulation ( blod og væske)
  • Smertebehandling
  • Forbedring af muskelfunktion,
  • Ledstøtte
  • Påvirkning af organer ( tilbydes pt ikke i klinikken)

Bruges hyppigt i sportensverden

Helt aktuelt kan man lige nu se herre håndbold landsholdet, hvor rigtig mange spillere har enten sorte eller meget farvestrålende ”plastre” på.

Det rigtig smarte ved kinesio tape er at det stimulerer og støtter vores bindevæv. Fx kan en meget spændt muskel tapes så den bliver mindet om at slappe af UDEN PÅ NOGEN MÅDE AT HÆMME BRUGEN AF MUSKLEN – SENEN ELLER LEDET. Modsat kan tapen sættes så den hjælper musklen i gang med sit arbejde igen efter en skade.

Der er rigtig mange ting en kinesio tape kan bruges til, men som behandlingsform kan den ikke stå alene, det er en fordel at få enten muskel løsnende behandling ( fx muskulær zoneterapi) eller øvelser sideløbende med tapen.

Nogle ting der kan afhjælpes er

  • Skulder lidelser – albue smerter( golf/tennis albue) fodledsproblemer – achilles sene – hælsporer- lændesmerter – hold i ryg- hold i nakke – karpal tunnel syndrom- balle problematik. Og meget mere.

Nogle steder er det muligt at lægge tapen selv , der hjælper jeg gerne med instruktion i pålægning. Andre steder er det en fordel at få hjælp til pålægningen.

Du er velkommen til at kontakte klinikken, hvis du har spørgsmål til behandling og virkning.